29 Temmuz 2015 Çarşamba

KÜÇÜK PRENS UYARLAMASIYLA ALİ POYRAZOĞLU

Ünlü oyuncu ve tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu, Süreyya Operası’nda yarın  sanatseverler ile buluşuyor. Poyrazoğlundan ilk defa  Saint-Exupéry’nin ünlü “Küçük Prens opera versiyonunu izleyeceğız.
3 Şubatta Kadıköy Belediyesi  tarafından düzenlenen “Bir Şölendir Opera” etkinlikleri kapsamında izleyeceğımız hikaye şöyle;
1943′te Küçük Prens’i yayımlayan ve bir yıl sonra Küçük Prens gibi gizemli bir şekilde kaybolan savaş pilotu Antoine de Saint-Exupéry;ardında 250′den fazla dile çevrilmiş, dünyada 140 milyondan fazla satmış,kimi zaman yasaklanmış dünya edebiyatının sevilen kült olmuş kitaplarından birini bize kazandırdı.Birçok türde sayısız adaptasyonları olduğu gibi, Küçük Prens operaya da uyarlandı. Mayıs 2003′te Teksas Houston’da prömiyeri yapılan iki perdelik “Küçük Prens – Büyülü Bir Opera”, üç çocuk annesi Rachel Portman tarafından bestelendi ve İngilizce librettosunu da Nicholas Wright yazdı.
Daha önce Carmen operasını bizlere sunan Ali Poyrazoğlu'nun Küçük Prens'i de hakkıyla uyarlayacağına şüphe yok...Kaçırmayın.
GREENSEA-OKYANUS GÖK



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder