29 Temmuz 2015 Çarşamba

DENİZDEN TÜM DOĞALLIYLA GELEN SERGİ

Arkadaşlıkların, ilişkilerin, ürünlerin, gıdaların hayatın  heryerine bulaşmış olan yapaylıklar arasında, doğal mı doğal bir sergi. Dünyada her ne kadar kirletsek de hala doğallığını koruyan denizler, yağmur kısacası doğaya dair olaylar kaldı dersem, karamsarca gözükse de çok da yanlış bir şey söylememiş olurum sanırım. İşte bu ortamın içinde bir sergi. Denizden gelen(driftwood) diye adlandırılmış asıl mesleği kuaförlük olan ama denizlere olan tutkusu ile biriktirdiklerini büyük bir cesaretle sergileyen Yavuz Berberoğlu'nun görmeye değer  sergisi.
25 Ekim günü Caddebostan Kültür Merkezinde gezdiğim ve doğallığıyla bende etki bırakan bir serginin yaratıcısı Yavuz Berberoğlu ile de konuştuğumda sergilenen eserlerin doğallığını bozmamak için cila bile sürmediğini öğrendim. Sadece ve sadece denizin taşlarn midyelerin üzerinde yarattığı değişimlermiş eserlerindeki değişimler. Topla olduğu gibi Denizden getir sergile diye de düşünülmesi muhtemeldir fakat Yavuz Berberoğlu'nun hangi deniz kıyısında ne bulunduğunu anlaması gözlemlemesi ve seçerek toplamasının serginin oluşumunun en büyük parçası olduğunu düşünüyorum. Yavuz Berberoğlu'nun söylediğine göre, Caddebostan Sahilinde sergide görülebilen cam parçaları olmazmış veya birbirinden değişik mideyeler de ancak Rumeli taraflarında bulunurmuş. Gerçekten tutku duymadan bu detayların keşfetmesi ve dolayısıyla biriktirilmesi neredeyse imkansızdır dimi?
Benim 25 Ekim de Caddebostan Kültür Merkezinde gezdiğim sergiyi siz sanat sanat severlerin de gezmesini şiddetle tavsiye edebilirim.  Denizden gelen eserlerle deniz kokosunu, deniz havasını hissedeceksiniz.
GREENSEA-OKYANUS GÖK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder